18.212.222.2171

Ontvang maximale zorgtoeslag

✓ Snel en gemakkelijk

✓ Krijg tot max. €1.139,00 per jaar terug!

Bereken jouw zorgtoeslag

Jaar van toeslag
Heb je een basisverzekering?
Is je jaarinkomen lager dan €19.000?
Heb je een toeslagpartner?
Wat is je geboortedatum?

Wat is zorgtoeslag?

Zorgtoeslag.nl is de intermediair voor het snel aanvragen, wijzigen of stopzetten van uw zorgtoeslag.

Op Zorgtoeslag.nl berekent u gratis of u recht hebt op zorgtoeslag. Snel en gemakkelijk Heeft u recht op zorgtoeslag? Dan kunt u deze hier ook direct aanvragen.

Bekijk wat u terug krijgt

Zorgtoeslag wijzigen

Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn zorgtoeslag niet moet terugbetalen?

Om niet meer ieder jaar de zorgtoeslag terug te betalen, geeft u in een wijziging uw actuele inkomen door. U ontvangt dan een nieuwe beschikking voor de zorgtoeslag. Daarin staat uw nieuwe recht vermeld. Uw maandelijks voorschot wordt aangepast.

Waarom moet ik steeds mijn toeslag terugbetalen?

De Belastingdienst heeft waarschijnlijk een verouderde schatting van uw inkomen. Zorgtoeslag wordt door de Belastingdienst berekend op basis van een geschat inkomen. Wanneer u meer bent gaan verdienen is dit misschien niet doorgegeven. U moet dan na afloop van het jaar een deel of de gehele toeslag terugbetalen.

Ik heb een wijziging ingediend maar ontvang nog steeds hetzelfde bedrag

Het duurt maximaal 13 weken voordat uw wijziging door de Belastingdienst verwerkt is. Het kan dus gebeuren dat u na het indienen van uw wijziging nog uw oude voorschot ontvangt. Nadat u de nieuwe beschikking hebt ontvangen, zou dit niet meer het geval mogen zijn.

Ik ben verhuisd of ga verhuizen, moet ik dat doorgeven?

Een adreswijziging hoeft u niet door te geven. Zodra u zich bij de gemeente op uw nieuwe adres laat inschrijven, zal alle post voor zorgtoeslag, andere toeslagen en overige belastingzaken naar uw nieuwe adres worden verzonden.

Ik verhuis naar het buitenland, moet ik dat doorgeven?

Wanneer u verhuist naar het buitenland, stopt het recht op zorgtoeslag. U moet dan geen wijziging, maar een stopzetting indienen. Houd u bij het indienen van een stopzetting ook rekening met de verwerkingstermijn van maximaal 13 weken.

Ik krijg een toeslagpartner, of ik word toeslagpartner

Wanneer u hiervoor alleen voor uzelf zorgtoeslag ontving en u krijgt een toeslagpartner voor de zorgtoeslag, of u wordt toeslagpartner voor de zorgtoeslag, dan is het handig om een wijziging in te dienen. Bijvoorbeeld wanneer u samenwoont en een notarieel samenlevingscontract aangaat, dient u dit met een wijziging door te geven. De zorgtoeslag wordt dan voor u beide samen opnieuw berekend. U ontvangt een nieuwe beschikking waarin het bedrag voor u samen staat vermeld. U krijgt vanaf dat moment niet meer ieder apart de zorgtoeslag.

Let op: wanneer u later in het jaar toeslagpartners wordt, maar u woonde eerder dat jaar al samen, dan wordt u als toeslagpartners gezien vanaf het moment van samenwonen.

Voorbeeld: u woont samen vanaf 5 april. Op 7 november gaat u een samenlevingscontract aan. U wordt vanaf 5 april als toeslagpartners beschouwd.

Ik heb een vraag over een andere wijziging

Heeft u een vraag over een wijziging, en staat deze niet in dit overzicht? Neemt u gerust contact met ons op, zodat uw vraag niet onbeantwoord blijft.

Start met aanvragen en bekijk wat u terugkrijgt: