Ontvang maximale zorgtoeslag

✓ Snel en gemakkelijk

✓ Krijg tot max. €1.294,00 per jaar terug!

✓ Hulp van Belastingadviseurs

Bereken jouw zorgtoeslag 2021

Heb je een basisverzekering?
Is je jaarinkomen lager dan €20.000?
Heb je een toeslagpartner?
Wat is je geboortedatum?

Wat is zorgtoeslag?

Zorgtoeslag is een tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering en wordt uitbetaald door de Belastingdienst.

Op Zorgtoeslag.nl berekent u gratis of u recht hebt op zorgtoeslag. Onze deskundige belastingadviseurs controleren uw aanvraag en dienen de belastingaangifte in. Snel en gemakkelijk Heeft u recht op zorgtoeslag? Dan kunt u deze hier ook direct aanvragen.

Bekijk wat u terug krijgt

Zorgtoeslag stopzetten

Moet ik mijn zorgtoeslag stopzetten?

Weet u niet zeker of u uw zorgtoeslag moet stop zetten? U kunt snel en gemakkelijk berekenen of u nog recht op zorgtoeslag hebt door het stappenplan in te vullen.

Wordt mijn zorgtoeslag automatisch stopgezet?

Wanneer uw inkomen of vermogen te hoog is (geworden) om recht op zorgtoeslag te hebben, dan wordt uw zorgtoeslag niet automatisch stop gezet. U moet dan zelf uw zorgtoeslag stopzetten. Binnen 13 weken nadat u dit hebt gedaan, ontvangt u hierover bericht van de Belastingdienst. U ontvangt ook een acceptgiro waarmee u eventueel teveel ontvangen zorgtoeslag terug kunt betalen.

Ik word toeslagpartner voor de zorgtoeslag, moet ik mijn zorgtoeslag stopzetten?

Nee. Wanneer u als toeslagpartner op de zorgtoeslag van uw partner wordt aangemeld, hoeft u uw eigen zorgtoeslag niet stop te zetten. Wanneer u bijvoorbeeld gaat samenwonen met een samenlevingscontract, moet er wel een wijziging worden doorgegeven.

Moet ik mijn zorgtoeslag zelf stopzetten als ik te veel verdien?

Wanneer u duidelijk te veel verdient om in aanmerking voor zorgtoeslag te komen, dan dient u de zorgtoeslag zelf stop te zetten. Wij raden aan om dit direct voor het gehele jaar stop te zetten, zodat u eerder bericht ontvangt van de Belastingdienst. Bij de stopzetting vult u als ingangsdatum simpelweg 01-01 in.

Mijn vermogen is te groot, moet ik zelf de zorgtoeslag stopzetten?

U dient dan inderdaad zelf de zorgtoeslag stop te zetten. De Belastingdienst doet dit niet automatisch voor u. Geeft u bij de stopzetting de ingangsdatum 01-01 door.

Klikt u hier om te zien hoeveel vermogen u op de peildatum mag hebben om in aanmeking te komen voor zorgtoeslag.

Ik heb een stopzetting ingediend, wat gebeurt er nu?

Nadat u de stopzetting hebt ingediend, heeft de Belastingdienst maximaal 13 weken om deze te verwerken. Vervolgens ontvangt u per post bericht hierover. Door de verwerkingstermijn kan het gebeuren dat u nog een of tweemaal zorgtoeslag ontvangt. Na de verwerkingstermijn ontvangt u via de post een brief met acceptgiro, waarmee u de teveel ontvangen toeslag kunt terugbetalen. Wanneer u in de toekomst weer in aanmerking komt voor zorgtoeslag, dan dient u dit zelf weer aan te vragen.

Start met aanvragen en bekijk wat u terugkrijgt: