Zorgtoeslag 2019

Zorgtoeslag 2019 aanvragen

Via ons stappenplan berekent u gemakkelijk en geheel online of u recht hebt op zorgtoeslag 2019. Is dat het geval, dan kunt u dit snel en helemaal online via ons aanvragen. U heeft daarbij geen DigiD nodig. Wij verwerken de aanvraag en dienen deze voor u in tegen eenmalige verwerkingskosten.

Zorgtoeslag 2019 berekenen

De hoogte van de zorgtoeslag is inkomensafhankelijk. De inkomens- en vermogensgrenzen die de Belastingdienst voor 2019 hanteert, zullen vermoedelijk iets veranderen ten opzichte van 2018. Vermoedelijk zullen deze grenzen echter wel in de buurt van de grenzen van 2018 liggen. Wanneer de exacte grenzen bekend zijn, zullen wij deze op onze website bekend maken.

Wilt u weten op hoeveel zorgtoeslag u met uw inkomen recht heeft? Maak dan een gratis proefberekening door het stappenplan in te vullen. U ziet gelijk op hoeveel zorgtoeslag u recht heeft in 2019.

Wijzig uw zorgtoeslag 2019

Is er iets veranderd voor uw zorgtoeslag? Daarvoor kunt u gemakkelijk en geheel online uw wijziging voor de zorgtoeslag 2019 doorgeven. Is uw inkomen veranderd, of is er iets veranderd in de samenstelling van uw huishouden, dan geeft u dit geheel online en zonder Digid door in ons makkelijke stappenplan.

Ik ontving al zorgtoeslag 2018

Aanvragen voor zorgtoeslag die in 2018 tijdig zijn gedaan, zullen in beginsel worden doorgezet naar 2019. In dat geval ontvang je van de Belastingdienst een voorlopige beschikking voor zorgtoeslag 2019. De stortingen van jouw zorgtoeslag lopen dan gewoon door en worden aangepast aan jouw nieuwe voorlopige beschikking. Is je inkomen in 2019 anders dan in 2018, dien dan een wijziging in via ons stappenplan om te zorgen dat je in 2019 de juiste zorgtoeslag ontvangt. Mocht je twijfel hebben over het doorlopen van uw aanvraag zorgtoeslag, kan je een tweede aanvraag indienen om er zeker van te zijn dat je de zorgtoeslag ontvangt. Tevens kan je met ons contact opnemen om de situatie door te spreken.

Zet uw zorgtoeslag 2019 stop

Zet uw zorg toeslag 2019 op tijd stop. U dient zelf een stopzetting door te geven voor de zorg toeslag 2019, als u nu al weet dat u hier geen recht meer op heeft. Bijvoorbeeld wanneer uw inkomen of vermogen te hoog is geworden, of wanneer u niet langer verplicht verzekerd bent in Nederland. Het stopzetten kan gemakkelijk en geheel online en zonder DigiD, in ons gemakkelijke stappenplan.