Zorgtoeslag 2018

Zorgtoeslag 2018 aanvragen

Via ons stappenplan berekent u gemakkelijk en geheel online of u recht hebt op zorgtoeslag 2018. Is dat het geval, dan kunt u dit snel en helemaal online via ons aanvragen. U heeft daarbij geen DigiD nodig. Wij verwerken de aanvraag en dienen deze voor u in tegen eenmalige verwerkingskosten.

Zorgtoeslag 2018 berekenen

De hoogte van de zorgtoeslag is inkomensafhankelijk. Heeft u in 2018 een belastbaar jaarinkomen hoger dan € 20.451 dan bouwt uw zorgtoeslag geleidelijk in hoogte af. Met een lager inkomen heeft u dus recht op de maximale zorgtoeslag van € 94 per maand. Heeft u een belastbaar jaarinkomen hoger dan € 28.720, dan heeft u geen recht meer op zorgtoeslag. Indien u een toeslagpartner heeft is het toegestane gezamenlijke jaarinkomen € 35.996.

Wilt u weten op hoeveel zorgtoeslag u met uw inkomen recht heeft? Maak dan een gratis proefberekening door het stappenplan in te vullen. U ziet gelijk op hoeveel zorgtoeslag u recht heeft in 2018.

Wijzig uw zorgtoeslag 2018

Is er iets veranderd voor uw zorgtoeslag? Daarvoor kunt u gemakkelijk en geheel online uw wijziging voor de zorgtoeslag 2018 doorgeven. Is uw inkomen veranderd, of is er iets veranderd in de samenstelling van uw huishouden, dan geeft u dit geheel online en zonder Digid door in ons makkelijke stappenplan.

Ik ontving al zorgtoeslag 2017

Ontving u al zorgtoeslag 2017, dan zal dat is de meeste automatisch doorgezet naar 2018. Is dat niet het geval, dan zult u zelf alsnog een aanvraag moeten indienen voor 2018. Dat kan met terugwerkende kracht, zodat u de zorgtoeslag kunt terugvragen tot ten vroegste 1 januari 2018, mits u op dat moment ook recht had op de toeslag.

Zet uw zorgtoeslag 2018 stop

Zet uw zorg toeslag 2018 op tijd stop. U dient zelf een stopzetting door te geven voor de zorg toeslag 2018, als u nu al weet dat u hier geen recht meer op heeft. Bijvoorbeeld wanneer uw inkomen of vermogen te hoog is geworden, of wanneer u niet langer verplicht verzekerd bent in Nederland. Het stopzetten kan gemakkelijk en geheel online en zonder DigiD, in ons gemakkelijke stappenplan.